پر بازدید ترین مقالات پزشکی

محبوب ترین و پربازدید ترین مقالات علمی و درمانی مطب چی

menu

توده های زیر بغل خطرناک اند؟

توده های زیر بغل خطرناک اند؟ وجود توده های کوچک و بزرگ، در هرجای بدن که تشخیص داده شود، نگران کننده است. البته این نگرانی اصلا بیجا نیست؛ زیرا همواره احتمال سرطانی بودن توده ها وجود دارد. توده های زیر بغل، پدیده ای بسیار شایع در بین زنان و مردان هستند که معمولا در اثر تورم غده های لنفاوی در زیر بغل ایجاد می شوند. اما این تنها علت آن نیست! موارد دیگری نیز ممکن است منجر به تشکیل توده در زیر بغل شوند که خیلی از آن ها نیاز به درمان فوری دارند. در ادامه این مقاله با علت های مختلف ایجاد توده های زیر بغل، انواع و روش های درمان آن آشنا خواهید شد…

اخبار و تازه‌های پزشکی

اخبار و تازه‌های پزشکی در ایران و جهان

menu

سلامت زنان و مردان

ترشحات واژن

غدد داخل واژن و دهانه رحم شما مقدار کمی مایع تولید می کنند که به آن ترشحات واژن می‌گویند. این مایع هر روز از واژن شما خارج می‌شود و سلول‌های قدیمی را که واژن را پوشانده‌اند را خارج می‌کند.

menu

تشخیص و درمان

درمان قطعی فیبروآدنوم

فیبروآدنوم چیست؟ گاهی اوقات بسیاری از خانم‌ها به‌طور اتفاقی متوجه وجود توده‌ای سفت در پستان خود می‌شوند. این تجربه ممکن است باعث ایجاد احساس نگرانی و دلهره شود؛ شاید اولین چیزی که به ذهن برسد احتمال ابتلا به سرطان سینه باشد. با این حال، باید توجه داشت که همه توده‌هایی که در پستان تشکیل می‌شوند لزوماً نشان‌دهنده سرطان نیستند. فیبروآدنوم‌ها توده‌های خوش‌خیمی هستند که در بافت پستان رشد می‌کنند و سایز بسیار کوچکی دارند. در اغلب موارد، اندازه این توده‌ها بیش از ۲ سانتی‌متر نمی‌شود، اگرچه در موارد نادر ممکن است اندازه آن‌ها به ۵ سانتی‌متر برسد.

menu

بیماری‌ها و علائم

سایکو چیست ؟ اختلال سایکوسوماتیک؛ علت روانی درد های جسمی

سایکوسوماتیک چیست؟ آشنایی با اختلال سایکوسوماتیک اختلال سایکوسوماتیک به شرایطی اشاره دارد که در آن فرد علائم جسمانی مانند درد، ناراحتی یا مشکلات دیگر را تجربه می‌کند، اما این علائم به علت یک بیماری جسمی واقعی نیستند. بلکه این نشانه‌ها ناشی از وضعیت‌های روانی مانند اضطراب، افسردگی، یا استرس مزمن هستند. اختلالات سایکوسوماتیک به خوبی نشان می‌دهند که چگونه ذهن می‌تواند بر بدن اثر بگذارد و این ارتباط نزدیک بین روان و جسم را به تصویر می‌کشد. پیوند بین ذهن و بدن حقیقتی است که همه ما به آن واقفیم و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. در موارد ابتلا به اختلال سایکوسوماتیک، بیمار تمامی نشانه‌های جسمی را کاملاً واقعی تجربه می‌کند، با این حال، این نشانه‌ها بیشتر در نتیجه فعالیت‌های ذهنی و روانی رخ داده‌اند تا به دلیل مشکلات بیولوژیکی. به عنوان مثال، افسردگی و اضطراب می‌توانند به ضعف سیستم ایمنی و دردهای روان‌تنی منجر شوند.

menu

تشخیص و درمان

نفخ شکم و همه چیز درباره آن

نفخ شکم یکی از شایع‌ترین اختلالات گوارشی است که بسیاری از افراد را در مراحل مختلف زندگی تحت تأثیر قرار می‌دهد. این اختلال با احساس پُر بودن و سنگینی در ناحیه شکم همراه است و معمولاً به دلیل تجمع گاز در دستگاه گوارش ایجاد می‌شود. اگرچه این پدیده به‌طور طبیعی در فرآیند هضم رخ می‌دهد، اما ممکن است برای فرد ناخوشایند و آزاردهنده باشد، خصوصاً در محیط‌های اجتماعی. نفخ شکم می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد، از جمله بلع هوا، تخمیر غذاها توسط باکتری‌های روده و هضم ناقص برخی غذاها. برای کاهش و مدیریت نفخ شکم، تغییرات در سبک زندگی، رژیم غذایی و در برخی موارد استفاده از درمان‌های دارویی و گیاهی می‌تواند مفید باشد. این مقاله با هدف بررسی همه‌جانبهٔ نفخ شکم و ارائهٔ اطلاعات تخصصی دربارهٔ علت‌ها، علائم، درمان‌ها و تفاوت‌های نفخ در افراد مختلف تهیه شده است.

menu

سلامت زنان و مردان

مرگ در اثر لیپوماتیک - مرگ در اثر لیپوماتیک واقعیت دارد؟

یکی از شایع ترین سوالاتی که در ارتباط با جراحی پلاستیک در بین متقاضیان مطرح می شود میزان مرگ در اثر لیپوماتیک است. اما باید بگوییم که اگر قصد انجام این عمل جراحی را نیز دارید جای هیچ نگرانی نیست زیرا که این عمل زیبایی درصد کمی از آمار مرگ در اثر لیپوماتیک و عوارض های جدی را به خود اختصاص داده است. به طور معمولی این عمل زیبایی با عوارض های کوتاه مدتی همانند تورم و درد همراه است که پس از گذشت دوران نقاهت به خودی خود از بین خواهند رفت. امروزه، برای رسیدن به یک اندام ایده آل، روش زیبایی لیپوماتیک یک روش تضمینی و تاثیر گذار برای تمامی افراد است. احتمال مرگ در اثر لیپوماتیک چند در صد است ؟ با توجه به تحقیقاتی که محققان در سال ۲۰۱۷ جهت آمار رسمی از مرگ در اثر لیپوماتیک به دست آورند، دریافتند که میزان مرگ و میر این عمل زیبایی ممکن است ۱ در ۵۰۰۰ باشد. از دیگر مواردی که عامل مرگ طی این عمل زیبایی به دست آمده است، سوراخ شدن احشای داخلی بوده که این عامل مسئول ۱۵ درصد از آمار مرگ بر اثر لیپوماتیک است.

menu

داروشناسی

بهترین دارو برای کیست تخمدان

کیست تخمدان یکی از بیماری های شایع در بین زنان است که داروی کیست تخمدان و روش های درمان این عارضه از اهمیت زیادی برخوردار است و در این مقاله قصد داریم به انواع راه های درمان این بیماری بپردازیم. تخمدان پلی کیستیک منجر به افزایش درد و برهم زدن نظم دوران قاعدگی شده و باعث ایجاد ناراحتی در بانوان می شود. بهترین دارو برای کیست تخمدان درمان تخمدان پلی کیستیک روش های مختلفی داشته که در اینجا به بررسی و معرفی بهترین داروها جهت درمان کیست تخمدان می پردازیم. یکی از عارضه های مهم در سندروم کیست تخمدان، مشکلات ناباروری بانوان می باشد. از جمله روش های موثر و مرسوم در درمان تخمدان پلی کیستیک، استفاده از قرص می باشد که نمونه های مختلف این داروها را در ادامه معرفی می کنیم.

menu

تشخیص و درمان

آیا دفع پروتئین از کلیه خطرناک است؟

همه افراد اصلی‌ترین عملکرد کلیه را دفع سموم و مایعات اضافی موجود در بدن می‌دانند. اما کلیه‌ها نقش مهمی در فرآیندهایی نظیر کنترل فشار خون با آزاد کردن هورمون‌ها، کنترل تولید گلبول‌های قرمز خون، سوخت و ساز کلسیم و استخوان‌ها، کنترل سیستم اسید و باز بدن دارند. گاهی اوقات در عملکرد کلیه اختلال ایجاد می‌شود و دفع پروتئین از کلیه یا بیماری پروتئینوری صورت می‌گیرد. از آنجا که بدن برای ساختن ماهیچه‌ها و استخوان‌ها، حفظ گردش مایعات در بدن و مبارزه با عفونت‌ها نیاز به پروتئین دارد،  در این مقاله به بررسی مشکل دفع پروتئین از کلیه می‌پردازیم. دفع پروتئین چیست؟ یکی از ناهنجاری‌های کلیوی، پروتئینوری یا دفع پروتئین از ادرار است. رگ‌های خونی کوچکی در کلیه‌ها به نام گلومرول وجود دارد. گلومرول مانند صافی عمل می‌کند و پروتئین‌های بزرگ‌تر پلاسما را در داخل خون نگه می‌دارد. با آسیب دیدن گلومرول در کلیه، پروتئین از صافی عبور و وارد ادرار می‌‌شود. نقش پروتئین در پدیده بازجذب مواد مورد نیاز اعضای بدن بسیار زیاد است. بنابراین با دفع پروتئین، در سوخت و ساز بدن اختلال ایجاد می‌شود. البته روزانه حدود ۱۵۰ میلی‌گرم آلبومین و پروتئین‌های دیگر از کلیه دفع می‌شوند. در صورتی که مقدار پروتئین دفع شده از ادرار بالاتر از این باشد، می‌توان گفت که فرد به دفع پروتئین از ادرار مبتلا شده است.

menu

سبک زندگی سالم

برای رفلاکس معده چی بخوریم؟

برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم؟ خیلی ها دنبال جواب این سوال هستند و نمی دانند با درد و سوزش سر دل چکار کنند. ممکن است ریفلاکس معده برای شما نشانه های دیگری مانند سکسکه، اختلال در تنفس و حتی نفخ مداوم داشته باشد. رفلاکس معده یا Gerd بازگشت اسید از معده به مری می باشد. نشانه های آن هم شامل سکسکه، سوزش گلو و سر شکم، نفخ مداوم، سوء هاضمه و اختلال در تنفس است. گاهاً بیماری قلبی با این مشکل اشتباه گرفته می شود. گاهی هم استفاده از داروهای ضد بارداری و داروهای ضد التهاب موجب بروز آن می شوند. برای درمان رفلاکس معده داروهای زیادی تا به امروز تولید و عرضه شده اند. این داروها تا حدودی موفق شده اند این مشکل را برطرف کنند. هر چند شما ممکن است معده حساسی داشته باشید و از مصرف داروها نتایج چندان چشم گیری نگرفته باشید. قطعاً به این موضوع فکر کردید که برنامه غذایی خود را تغییر دهید تا نیازی به مصرف دارو نداشته باشید.

menu

تشخیص و درمان

از بین بردن جوش‌ های سر سیاه

آرزوی هر شخصی داشتن پوستی صاف و بی نقص است زیرا در زیبایی چهره تاثیر بسزایی دارد. آیا شما هم جز افرادی هستید که جوش سر سیاه دارید و از آن رنج می‌برید؟ آیا به دنبال درمان جوش‌ های سر سیاه هستید؟جوش‌های سر سیاه معمولاً نوجوانان را درگیر می‌کنند، اما ممکن است در هر سنی ایجاد شوند. ما در این مقاله شما رو راهنمایی می‌کنیم که چگونه از شر جوش‌ های سر سیاه راحت شوید. برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.

menu

پزشکی خانواده و کودکان

رفلاکس معده در کودکان ۶ ساله

رفلاکس معده در کودکان یکی از شایع ترین مشکلاتی است که مادران با آن دست و پنجه نرم می کنند. رفلاکس معده کودکان در بسیاری از مواقع برای والدین مشکل ساز و خسته کننده می شود. اکثر اوقات آنها به دنبال راهی برای درمان رفلاکس معده کودک خود هستند تا از دردسرهای آن خلاص شوند. در ابتدا بهتر است در مورد رفلاکس معده کودکان یک شناخت اولیه داشته باشید. معده اکثر کودکان پس از خوردن شیر، آن را پس می زند. دلیل این موضوع نیز گشاد بودن دهانه میان معده و مری است. شیر غلیظ می تواند درصد وقوع این مشکل را کاهش دهد. بد نیست بدانید کودکانی که با این مشکل روبرو می شوند، ممکن است با مشکل کاهش وزن نیز روبرو شوند.

menu

سلامت زنان و مردان

توده های زیر بغل خطرناک اند؟

توده های زیر بغل خطرناک اند؟ وجود توده های کوچک و بزرگ، در هرجای بدن که تشخیص داده شود، نگران کننده است. البته این نگرانی اصلا بیجا نیست؛ زیرا همواره احتمال سرطانی بودن توده ها وجود دارد. توده های زیر بغل، پدیده ای بسیار شایع در بین زنان و مردان هستند که معمولا در اثر تورم غده های لنفاوی در زیر بغل ایجاد می شوند. اما این تنها علت آن نیست! موارد دیگری نیز ممکن است منجر به تشکیل توده در زیر بغل شوند که خیلی از آن ها نیاز به درمان فوری دارند. در ادامه این مقاله با علت های مختلف ایجاد توده های زیر بغل، انواع و روش های درمان آن آشنا خواهید شد…

menu

بیماری‌ها و علائم

علائم کیست تخمدان در دوران پریودی

کیست تخمدان از شایع ترین علل مراجعه بانوان به متخصص زنان می باشد و یکی از نشانه های رایج آن درد زیر شکم می باشد که از بیشترین علائم کیست تخمدان در دوران پریودی، برای مراجعه افراد به پزشک است. نشانه های دیگری نیز وجود داشته که در ادامه این مقاله به بررسی هر کدام از آنها می پردازیم. کیست تخمدان به کیسه ای پر از مایعات در تخمدان گفته می شود که عارضه بسیار شایعی بوده و در اغلب موارد نشانه خاصی ندارد. در خیلی از کیست های تشکیل شده در تخمدان، به علت عملکرد طبیعی تخمدان ها اتفاق افتاده و کاملا بی ضرر می باشد و ممکن است به مرور زمان از بین رود.